Muhsin Hindija odbranio magistarski rad

Muhsin Hindija je 20.11.2021. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Startup kao model realizacije poduzetničke ideje“, pred komisijom koju su činili:  prof. dr. Ismet Alija, prof. dr. Faruk Jašarević i prof. dr. Rade Kovač te stekao akademsko zvanje magistar poslovnog prava.

Startup preduzeće, utemeljeno na nekoj inovativnoj ideji, usluzi ili proizvodu s ciljem brzog širenja i rasta predstavlja model realizacije poduzetničke ideje, koji karakterizira velika nesigurnost u početku poslovanja, budući da, prema nekim procjenama, više od 90% startup-a ne uspije, odnosno vrlo brzo propadnu,  s tim da ipak, oni koji uspiju i koji se probiju na tržištu i nametnu korisnicima, zaista u relativno kratkom vremenu generiraju velike prihode i zaradu. Svaki poduzetnički pothvat je specifičan, svaki poduzetnik je drugačiji kao osoba, svaki poslovni plan je individualan i svaka poduzetnička aktivnost se događa u drukčijem političkom, ekonomskom, pravnom i kulturnom okruženju.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Muhsin Hindija odbranio magistarski rad