Stipendije i nagrade

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku zna da je budućnost našeg društva u obrazovanju njegovih članova. Obrazovanje, nažalost, nije dostupno nekim od njih kojima, možda, može i da donese najviše koristi. Iz tog razloga jedno od vodećih načela Fakulteta od njegovog osnivanja jeste da studenti sa samo jednim roditeljem plaćaju samo pola školarine, a da se studenti bez roditeljskog staranja školuju besplatno.
 
Na ovaj način Pravni fakultet osigurava svjetliju i sigurniju budućnost našeg društva. Sam razlog za postojanje Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku su naši cijenjeni studenti, i PFK intenzivno prati i stara se za napredak i uspjeh svih studenata.
 
Pravni fakultet redovno promoviše studente koji su kroz svoja nastavna dostignuća pokazali sklonost prema pojedinim predmetima u pozicije odgovornosti i dodatnog obrazovanja kroz institut demonstratorstva. Pravni fakultet promoviše svoje najbolje studente kroz putovanja na inostrane konferencije i kroz učešće u javnom životu naše zajednice, a o čemu se posjetioci web stranice mogu više upoznati u rubrici Aktuelnosti.
 
Pravni fakultet iz svake generacije izdvaja najuspješnijeg studenta koji se na prikladan način nagrađuje i ističe tokom ceremonije dodjele diploma.
 
Vi ste ovdje: Početna Studenti Stipendije i nagrade