Senko Imamović odbranio magistarski rad

Senko Imamović je 13.11.2021. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Pravni aspekti borbe protiv terorizma“, pred komisijom koju su činili:  prof. dr. Djelza Alija Selmanović, acc. prof. dr. Džemal Najetović i prof. dr. Hana Korać te stekao akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast međunarodnopravna.

Terorizam je apsolutno nelegalan i nelegitiman akt, kako pojedinca, tako i organizovane grupe. Zakonodavstva civilizovanih zemalja krivičnim zakonom ili čak posebnim aktima definišu terorizam kao krivično djelo.Pravni okvir, kako u domaćem zakonodavstvu, tako i na međunarodnom nivou je  conditio sine qua non antiterorističke aktivnosti.Ujedinjene nacije i Europska unija su donosioci najvećeg broja konvencija i protokola iz oblasti antiterorističkog djelovanja. Činjenica da su predlagači ove institucije, ne govori samo o važnosti tih dokumenata, već i o činjenici da se terorizam shvata kao ozbiljna prijetnja miru i stabilnosti. Svaka od konvencija odnosi se na precizno određen vid terorističke aktivnosti.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Senko Imamović odbranio magistarski rad