Haris Kozlo uspješno odbranio doktorski rad

Haris Kozlo je 25.9.2021. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku uspješno odbranio doktorski rad pod naslovom „Efikasnost poslovanja savremenog preduzeća“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Faruk Jašarević, prof. dr. Halil Kalač, doc. dr. Dženana Hodžić, te stekao akademsko zvanje doktor pravnih nauka – uža naučna oblast Ekonomsko pravo.

Savremeno poslovanje iznimno je dinamično. Njegovo temeljno značenje je nesigurnost, neodređenost i nepredvidljivost, globalna povezanost, međuovisnost i umreženost, istovremeno postojanje silnica kompeticije i kooperacije, integracija sistema procesa stvaranja vrijednosti od nabave do distribucije, velika pregovaračka moć kupaca i dobavljača te ovisnost poslovanja o savremenoj informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji. Da bi se održala, preduzeća balansiraju između istovremenog povećanja efikasnosti i efektivnosti, odnosno nastoje sniziti troškove, ali i ponuditi što vrijedniju ponudu u odnosu na konkurenciju.

Doktorski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Haris Kozlo uspješno odbranio doktorski rad