Gordana Maglovski uspješno odbranila doktorski rad

Gordana Maglovski je 18.9.2021. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku uspješno odbranila doktorski rad pod naslovom „Pravni aspekt sudske zaštite u radnim sporovima u BiH“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Sead Dizdarević, prof. dr. Muharem Selimović, prof. dr. Halid Ganija, te stekla akademsko zvanje doktor pravnih nauka – uža naučna oblast Građansko pravo.

Ostvarivanje prava radnika mora primarno biti ostvareno kontrolom zakonitosti rješenja kojim je odlučeno o njegovom pravu i u zakonskom roku. Revizija, kao institut parničnog postupka, najčešći je vanredni pravni lijek u radnim sporovima i treba da osigura zakonitost i pravilnost suđenja, a samim tim pravnu sigurnost i zaštitu radnika u postupku pred sudom. Kao pravni lijek ona predstavlja realizaciju jednog od temeljnih ljudskih prava, prava na pravni lijek i pravnu zaštitu.

Doktorski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Gordana Maglovski uspješno odbranila doktorski rad