Ilhana Landžo odbranila magistarski rad

Ilhana Landžo je 24.4.2021. godine u sali 1 Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Restorativna i tranzicijska pravda u postkonfliktnim društvima“, pred komisijom koju su činili:  prof. dr. Gordana Mršić, prof. dr. Hana Korać i prof. dr. Nermin Halilagić te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast krivičnopravna.

Osiguranje adekvatne i učinkovite naknade za sve žrtve kao i zadovoljenje za žrtve rata javnim izvinjenjem ili zvaničnom izjavom predstavlja veliki korak koji vodi ka pomirenju među konfliktnim stranama. Uspostava restorativnog dijaloga koji je zasnovan na restorativnim principima i vrijednostima podstiče komunikaciju između učesnika koji imaju različita iskustva, percepcije, očekivanja, osjećanja i perspektive. Izgradnja institucionalnih kapaciteta je od ključnog značaja za ostvarivanje postkonfliktne pravde i održivog mira u regiji.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Ilhana Landžo odbranila magistarski rad