Irhad Merdanović odbranio magistarski rad

Irhad Merdanović je 3.2.2021. godine u sali 1 Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Platne hartije od vrijednosti, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Faruk Jašarević, prof. dr. Namik Čolaković i doc. dr. Amer Ibrišimović te stekao akademsko zvanje magistar poslovnog prava.

Investicijsko bankarstvo potiče razvoj dioničarstva, te privlači investicije i štednju stanoviništva, što rezultira rastom realnog sektora BH ekonomije. Privatizirane banke utječu samo na kapitalno restruktuiranje, a nedovoljno na poslovno i vlasničko restruktuiranje preduzeća. Država bi ubrzala privatizaciju razvojem dioničarstva, osnivanjem investicijske banke za privatizaciju kao agenta države za stvaranje kapitalnih dobitaka ali i poticanje rasta vrijednosti državne imovine.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Irhad Merdanović odbranio magistarski rad