Adem Karović odbranio magistarski rad

Adem Karović je 26.12.2020. godine u sali 1 Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Međunarodni krivični sudovi, postignuća i nedostaci (sa posebnim osvrtom na rad Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju), pred komisijom koju su činili: prof. dr. Hana Korać, prof. dr. Sadmir Karović i prof. dr. Almin Dautbegović te stekao akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast krivičnopravna.

Međunarodni krivični sudovi pravde imaju ključnu ulogu u vezi sa dokazivanjem zločina i kažnjavanjem počinioca, uključujući i one počinioce na najvećim državnim, vojnim i policijskim funkcijama, čime su pokazali da je krivična pravda i moguća i provodiva. Objektivno valorizovanje uloge i rada međunarodnih krivičnih sudova utiče na izgradnju jedinstvenog stava međunarodne zajednice o značaju međunarodnog sudstva i stvara mogućnost intenzivnijeg i kvalitetnijeg suočavanja sa međunarodnim zločinima u postratnim društvima.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Adem Karović odbranio magistarski rad