Jasmin Sejfić odbranio magistarski rad

Jasmin Sejfić je 8.12.2020. godine u sali 1 Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Uloga policije u prevenciji i suzbijanju maloljetničkog prestupništva, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Vjekoslav Vuković, prof. dr. Hana Korać i prof. dr. Nermin Halilagić te stekao akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast krivičnopravna.

Preventivnim radom policije i koordiniranim učešćem institucija bezbjednosnog karaktera, moguće je smanjiti prijestupe i devijantna ponašanja djece i mladih, što dovodi do stvaranja stabilnijeg društva u cjelini. Policija ima jasne ciljeve i strategiju rada u lokalnoj zajednici i radi na prevenciji maloljetničkog prestupništva, ali čini se da je usamljena u svom nastojanju.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Jasmin Sejfić odbranio magistarski rad