Rahmanović Zehrudin odbranio magistarski rad

Rahmanović Zehrudin je 14.10.2020. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Politika javnih rashoda i državni programi u Bosni i Hercegovini, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Senad Bajrić, prof. dr. Faruk Jašarević i doc. dr. Amer Ibrišimović te stekao akademsko zvanje magistar poslovnog prava.

Sadašnji sistem i politika javnih rashoda u BiH pokazuje visoki stepen neefikasnosti i neodrživosti, dok državni programi skoro pa potpuno izostaju, tako da su potrebne hitne reforme u sistemima javnih prihoda i javnih rashoda. Struktura javnih rashoda u BiH je neefikasna i najveći dio javnih rashoda odlazi na potrošnju administracije, dok se veoma malo izdvaja za izvedbu strateških državnih programa. Neophodno je mijenjati sadašnju politiku javnih rashoda u smislu većih izdvajanja za razvojne projekte.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Rahmanović Zehrudin odbranio magistarski rad