Alma Dedajić odbranila magistarski rad

Alma Dedajić je 13.10.2020. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Sistem javnih nabavki u Bosni i Hercegovini, osvrt na Zakon o javnim nabavkama BiH“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Faruk Jašarević, prof. dr. Namik Čolaković, prof. dr. Mensur Kustura te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast ekonomskopravna.

Implementacija Zakona o javnim nabavkama BiH kao lex specialis zakona na način da se osigura pravična i aktivna konkurencija s ciljem najefikasnijeg korištenja javnih sredstava u vezi s predmetom nabavke i njegovom svrhom, osigurava transparentnost i nediskriminacija svih učesnika u postupcima nabavki, što u konačnici štiti javni interes i javne resurse, te obezbjeđuje ravnopravnost svih učesnika u postupcima javnih nabavki. Specifični instituti koji su definisani Zakonom (okvirni sporazum, preferencijalni tretman domaćeg i drugi) omogućavaju pronalaženje načina jednostavnije i brže nabavke, kao i zaštitu domaćih ponuđača u odnosu na inostrane ponuđače.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Alma Dedajić odbranila magistarski rad