Adin Hidić odbranio magistarski rad

Adin Hidić je 27.6.2020. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Kućni zatvor kao alternativna krivična sankcija, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Gordana Mršić, prof. dr. Hana Korać i doc. dr. Almir Pustahija te stekao akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast krivičnopravna.

Kućni zatvor kao alternativna krivična sankcija na području Bosne i Hercegovine, s obzirom na njene mnoge pozitivne efekte nije u dovoljnoj mjeri zastupljena i potrebna su dodatna zalaganja kako bi se ova sankcija uvela na šira vrata na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, uz prethodno razumijevanje svih njenih prednosti i nedostataka

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Adin Hidić odbranio magistarski rad