Mirza Karamujić odbranio magistarski rad

Mirza Karamujić je 24.6.2020. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Prevencija maloljetničkog prestupništva na području Tuzlanskog kantona, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Almin Dautbegović, prof. dr. Hana Korać i doc. dr. Almir Pustahija te stekao akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast krivičnopravna.

U policijskim agencijama i pravosudnim organima koji imaju nadležnost na području Tuzlanskog kantona, se još uvijek češće preduzimaju represivne mjere u odnosu na preventivne mjere, prema maloljetnim prestupnicima što ne daje zadovoljavajuće rezultate na planu smanjenja ove pojave, a maloljetničko prestupništvo je u porastu. Opća društvena briga o porodici, kao i kvalitetnije djelovanje socijalnih službi njihovo jačanje, širenje promjena metodologije i smanjivanje trenda promovisanja nasilništva i nasilnika, kao drugih devijantnih pojava u svim sferama života, utiču na smanjenje maloljetničkog prestupništva.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Mirza Karamujić odbranio magistarski rad