Nermin Alihodžić odbranio magistarski rad

Nermin Alihodžić je 21.9.2019. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Implikacije međunarodnog ekološkog prava na organe lokalne samouprave u BiH, pred komisijom koju su činili:  prof. dr. Zijad Hasić, acc. prof. dr. Džemal Najetović i acc. prof. dr. Mirko Pejanović te stekao akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast međunarodnopravna.

Definisanjem problema zagađenja životne sredine u državi BiH i ukazivanjem na manjkavosti postojeće prave regulative u ovoj oblasti, potrebno je na državnom nivou donijeti zakon o zaštiti životne sredine (okoliša), kao i formirati državnu agenciju za koordiniranje aktivnosti po ovom pitanju. Životna sredine i održivi razvoj su osnovna ekološka načela koja je potrebno u cjelosti implementirati u nacionalno zakonodavstvo i praktično primjeniti u praksi.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Nermin Alihodžić odbranio magistarski rad