Bašić Merisa odbranila magistarski rad

Bašić Merisa je 16.10.2019. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom Menadžment ljudskih resursa u policijskim agencijama, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Namik Čolaković, prof. dr. Faruk Jašarević i prof. dr. Halid Ganija te stekla akademsko zvanje magistar poslovnog prava.

Menadžment ljudskih resursa predstavlja niz međupovezanih aktivnosti i zadaća menadžmenta i organizacija usmjerenih na osiguranje adekvatnog broja i strukture zaposlenih, njihovih znanja, vještina, interesa, motivacija i oblika ponašanja potrebnih za ostvarenje aktuelnih, razvojnih i strategijskih ciljeva organizacije. U policijskim agencijama poseban naglasak je na upravljanju ljudskim resursima, odnosno proces postizanja organizacijskih ciljeva putem stjecanja, zadržavanja, otpuštanja, razvoja i pravilnog korištenja ljudskih resursa u organizaciji na obezbjeđenju stručnog i znanjem obdarenog kadra, te zadržavanje kompetentnih pojedinaca, kako bi se na najbolji način implementirali postavljeni ciljevi i zadaci takvih agencija.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Bašić Merisa odbranila magistarski rad