Muhamed Ibrahimović uspješno odbranio doktorski rad

Muhamed Ibrahimović je 24.7.2019. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku uspješno odbranio doktorski rad pod naslovom „Pravni aspekti lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini i primjena evropskih standarda“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Ferid Otajagić, prof. dr. Sead Dizdarević te prof. dr. Zijad Hasić, te stekao akademsko zvanje doktor pravnih nauka – uža naučna oblast Javno pravo.

Nedostatak jedinstvenog državnog zakona o lokalnoj samoupravi značajno utiče na efikasnost funkcionisanja lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini. Nivo usklađenosti pratećih propisa iz oblasti lokalne samouprave, posebno podzakonskih, provedbenih i ostalih propisa. Obzirom da je pitanje ustavnog i zakonskog uređenja lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini ostavljeno entitetima, izvršena je analiza postojećih ustavnih i zakonskih odredaba o lokalnoj samoupravi,  utvrđeni su efekti dosadašnje primjene istih u funkcionisanju lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini.

Doktorski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Muhamed Ibrahimović uspješno odbranio doktorski rad