Adis Gazibegović odbranio magistarski rad

Adis Gazibegović je 20.7.2019. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Manjkavost odluka organa društava kapitala, pred komisijom koju su činili: doc. dr. Meliha Frndić Imamović, prof. dr. Suad Hamzabegović i doc. dr. Haris Hasić te stekao akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast građanskopravna.

Na odluke organa društava kapitala se primjenjuju posebna pravila privrednog prava, a u nedostatku ili u nemogućnosti analogne primjene posebnih pravila privrednog prava primjenjuju opća pravila građanskog prava o ništavosti i pobojnosti pravnih poslova.  Odluke po svojoj pravnoj prirodi predstavljaju pravne poslove.  Značaj ovog rada se ogleda u tome što je istraživanje u njemu posvećeno problemu (predmetu), odnosno pitanjima o kojima u Bosni i Hercegovini i susjednim državama ne postoji opsežna pravna literatura i sudska praksa, već samo pojedini stručni članci, sažeta i relativno površna obrada u komentarima i udžbenicima te poneka odluka sudova.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Adis Gazibegović odbranio magistarski rad