Indira Alihodžić odbranila magistarski rad

Indira Alihodžić je 6.7.2019. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Reforma javne službe sa posebnim osvrtom na reformu državne službe“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Sead Dizdarević, prof. dr. Ferid Otajagić i doc. dr. Almasa Zubović te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast javnopravna.

Državna ili javna služba je naziv za djelatnost koju u državi, jedinici lokalne ili regionalne uprave ili samouprave obavljaju poslove državne, odnosno javne poslove. Osobe koje obavljaju te djelatnosti se nazivaju državnim ili javnim službenicima. U pravilu se pod time ne podrazumijevaju vojni poslovi, pa se u nekim jezicima za takvu službu upotrebljava izraz civilna služba. Sadržaj poslova državne službe, kao i način postajanja državnim službenikom, odnosno kriteriji koji bi državni službenici morali ispunjavati prije dolaska na dužnost, razlikovali su se kroz povijest.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Indira Alihodžić odbranila magistarski rad