Ahmed Bećirović odbranio magistarski rad

Ahmed Bećirović je 15.6.2019. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom Krivičnopravniiprocesnikriminalistički aspektiotkrivanja i dokazivanja zloupotrebe narko sredstava, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Mensur Kustura, prof. dr. Osman Jašarević i prof. dr. Hana Korać te stekao akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast krivičnopravna.

Krivična djela vezano za zloupotrebe narko sredstava, na području Kantona Sarajevo su u porastu. Definisanjem kriminaliteta, sa aspekta krivično pravne teorije, moguće je ukazati na osnovne faktore nastanka zloupotrebe narko sredstava.Uz pomoć krivično procesne i kriminalističke teorije ukazano je na osnovne elemente otkrivanja, razjašnjavanja i dokazivanja zloupotrebe narko sredstava u vezi sa narko kriminalitetom.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Ahmed Bećirović odbranio magistarski rad