Pakiza Tufekdji uspješno odbranila doktorski rad

Pakiza Tufekdji je 1.6.2019. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku uspješno odbranila doktorski rad pod naslovom „Provedbenopravni prikaz zakonskog i sudskog izbora krivičnopravne sankcije počinitelju krivičnog djela“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Almin Dautbegović, prof. dr. Gordana Mršić te prof. dr. Hana Korać, te stekla akademsko zvanje doktor pravnih nauka – uža naučna oblast Krivično pravo.

Reforma sistema krivičnog pravosuđa danas je prioritet, kako pravni, tako i politički i društveni zadatak u zemlji. Stanje u sudstvu ima centralno mjesto u političkim i stručnim raspravama i predstavljaglavnu prepreku u procesu integracije EvropskeUnije i NATO. Protivprihvatanja modernih paradigmi, kao što su sloboda, ljudska i građanska prava i vladavine prava, pravosudni sistem je u stanjustalne krize.

Doktorski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Pakiza Tufekdji uspješno odbranila doktorski rad