Bibija Dedić odbranila magistarski rad

Bibija Dedić je 30.5.2019. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom Uloga uprave s posebnim osvrtom na Službu za zapošljavanje“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Halid Ganija, prof. dr. Ferid Otajagić i prof. dr. Sead Dizdarević te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast javnopravna.

Ustavno-zakonski koncept javne uprave u BiH omogućuje  održivost i unapređenje servisne uloge uprava. Servisna uloga Službe za zapošljavanje prati trendove reforme javne uprave i modernizacije procesa servisnih usluga.BiH s obzirom na svoju tradiciju i specifičnost u tranzisijskom periodu posjeduje povoljne pretpostavke za uspješnu reformu lokalne uprave.Redizajn poslovnih procesa u Službi za zapošljavanje predstavlja primjer uspješne prakse implementacije sistema e-uprave i pružanja kvalitetnih usluga.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Bibija Dedić odbranila magistarski rad