Mustafić Nermin odbranio magistarski rad

Mustafić Nermin je 23.4.2019. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Mjere radi zaštite ličnih i imovinskih prava i interesa djeteta u porodičnom zakonodavstvu BiH sa posebnim osvrtom na primjenu mjera zaštite na području tuzlanskog kantona, pred komisijom koju su činili: doc. dr. Haris Hasić, doc. dr. Meliha Frndić Imamović i prof. dr. Muharem Selimović te stekao akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast građanskopravna.

U BiH je zabilježen značajan napredak u oblasti usvajanja zakonodavnih mjera s ciljem osiguranja zaštite djeteta. Sporost donošenja podzakonskih akata i neimplementacija ostalih preporuka UN-a kao što je permanentna obuka stručnjaka koji su uključeni u ovu oblast, također su značajni faktori koji onemogućavaju efikasnu zaštitu djece od nasilja, naročito od onog u porodici. Posebno je značajno ukazati na nedovoljnu posvećenost nadležnih organa jačanju kapaciteta centara za socijalni rad, koji bi trebalo da imaju ključnu ulogu u zaštiti prava i interesa djeteta.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Mustafić Nermin odbranio magistarski rad