Menhurisa Hodžić odbranila magistarski rad

Menhurisa Hodžić je 23.4.2019. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Vrste poslovnih ugovora u Bosni i Hercegovini“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Ismet Alija, prof. dr. Sead Dizdarević i doc. dr. Meliha Frndić Imamović te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast poslovnopravna.

Ugovori privrednog poslovanja ili ugovori robnog prometa su ugovori koje u obavljanju privrednih djelatnosti zaključuju preduzeća i drugi subjekti poslovnog prava. Ovi ugovori se nazivaju još i ugovori u privredi, trgovački ugovori i slično. Ugovori robnog prometa imaju svoje specifičnosti koje te ugovore čine posebnom vrstom ugovora. Te specifičnosti, odnosno osobenosti tiču se ugovornih strana i predmeta ugovora. Na ugovore u privredi se primjenjuju odredbe Zakona o obligacionim odnosima, koji na jedinstven način reguliše sve ugovore obligacionog prava (građanske i privredne ugovore).

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Menhurisa Hodžić odbranila magistarski rad