Mr. sc. Zvonko Ladešić uspješno obranio doktorsku disertaciju na Pravnom faklutetu Univerziteta u Travniku

Doktorand mr. sc. Zvonko Ladešić iz Zagreba, 11.maja 2019. godine je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku odbranio doktorsku disertaciju s naslovom „Prometna politika kao potpora procesnoj orijentaciji poduzeća cestovnog prijevoza putnika na osnovama sustava potpunog upravljanja kvalitetom (Total Quality Management)“.

Doktorand je disertaciju obranio pred komisijom u sastavu: prof. dr. Namik Čolaković, predsjednik, prof. dr. Faruk Jašarević, mentor/član i prof. dr. Halid Kurtović, član, koja je za kvalitet doktorske radnje i uspješnost na obrani dodijelila ocjenu 10.

Doktorand je na 296 strana u deset međusobno povezanih poglavlja sa 140 bibliografskih jedinica sveobuhvatno, sistematično i detaljno istražio i seriozno obradio značaj sistemskog i, na naučnim principima utemeljenog, upravljanja performansama i procesnoj orijentaciji preduzeća cestovnog prijevoza putnika na osnovama potpunog upravljanja kvalitetom (Total Quality Management – TQM). Pri tome je valorizirao nesporno veliku potporu prometne politike, koja ima velikoga utjecaja na kretanja na tržištu transportnih usluga.

Doktorand je dao konkretan doprinos u empirijsko - aplikativnom smislu, a koji se ogleda u mogućnosti primjene teorijskih znanja iz domena upravljanja performansama i procesnoj orijentaciji u poslovnoj praksi preduzeća cestovnog prijevoza putnika. Rezultati provedenih istraživanja daju solidnu osnovu za postavljanje poslovnog modela funkcioniranja preduzeća cestovnog prijevoza putnika u uvjetima uvođenja novih tehnologija s krajnjim ciljem osiguranja stalnih izvora prihoda u turbulentnom okruženju.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Mr. sc. Zvonko Ladešić uspješno obranio doktorsku disertaciju na Pravnom faklutetu Univerziteta u Travniku