Mensur Fejzić odbranio magistarski rad

Mensur Fejzić je 27.3.2019. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Kontrola javne uprave sa akcentom na sprečavanje korupcije i provođenje reformi“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Hana Korać, prof. dr. Ferid Otajagić i prof. dr. Mensur Kustura te stekao akademsko zvanje magistar javne uprave.

Javni sektor predstavlja instrumentalizovano sredstvo svake države koja njime djeluje na najznačajnija područja zajedničkog rada i djelovanja svi njenih građana. On nastaje u onoj fazi razvoja društvene zajednice kada dolazi do podjele i razdvajanja političke moći vladajuće elite na dva relativno samostalna dijela - zakonodavnu vlast i upravnu vlast, a to je period 19 - tog vijeka u najrazvijenijim građanskim državama. Imajući u vidu da je krajnji cilj postojanja javnog sektora zadovoljenje potreba šire društvene zajednice, odnosno svih pojedinaca u jednom društvu jasno je koliki je značaj javnog sektora, a također i interes svakog pojedinca za mogućnost ostvarivanja prava koja su mu zagarantovana kroz djelovanje javnog sektora.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Mensur Fejzić odbranio magistarski rad