Alma Imamović odbranila magistarski rad

Alma Imamović je 26.3.2019. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Sudska kontrola optužnice“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Izet Laličić, prof. dr. Almin Dautbegović i prof. dr. Osman Jašarević te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast krivičnopravna.

Optužnica predstavlja temeljni procesni akt optuženja u redovnom krivičnom postupku. Koncept optuženja, sudske kontrole optužnice, prethodnih prigovora na optužnicu te ročišta za izjašnjenje o krivnji, u aktuelnim procesnim zakonima u Bosni i Hercegovini, preuzet je iz Pravilnika o postupku i dokazima koji se primjenjuju pred ICTY.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Alma Imamović odbranila magistarski rad