Kenan Čengić odbranio magistarski rad

Kenan Čengić je 9.2.2019. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „KrivičnopravniiprocesniaspektipočinjenogkrivičnogdjelaizmržnjeuJugoistočnojBosniuperiodu 1992 - 1995. godina“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Hana Korać, prof. dr. Osman Jašarević i doc. dr. Emir Dudo te stekao akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast krivičnopravna.

Posljedicedogađanja, naprostoruBosneiHercegovineuperiodu 1992-1995. godina, iniciralesu širezanimanje, nesamoovdašnjezajednice, negoiregiona, aliisveukupneeuropskeisvetskedruštvenezajednice. Krivična djela počinjena iz mržnje na teritoriji BiH su svojevrstan kontinuirani problem, koji nije esplicite bio prisutan samo u toku ratnih događanja, nego je periodično prisutan i u mirnodopskim razdobljima, prepoznatljiv u okvirima povrede zakonskih odrednica narušavanja reda i mira ili nanošenja materijalne štete, uvreda i nasilja. Stoga je neophodno konstantno raditi na suzbijanju ove vrste sukoba, kako u okviru zakonskih odrednica, tako i blagovremenog uočavanja i procesuiranja problema.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Kenan Čengić odbranio magistarski rad