Marijana Meštrović odbranila magistarski rad

Marijana Meštrović je 24.11.2018. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Ustavno-zakonski koncept lokalne samouprave sa osvrtom na ulogu Općinskog vijeća u općini Centar-Sarajevo“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Mensur Kustura, prof. dr. Mirko Pejanović i doc. dr. Ajla Škrbić, te stekla akademsko zvanje magistar javne uprave.

Ustavno – zakonski koncept lokalne samouprave primijenjen u statutu Općine Centar omogućuje održivost uloge Općinskog vijeća u odlučivanju o razvoju efikasne uprave i samouprave na temelju Europske povelje o lokalnoj samoupravi. Bosna i Hercegovine s obzirom na svoju tradiciju i specifičnost u tranzicijskom periodu posjeduje povoljne predpostavke za uspješnu reformu lokalne samouprave. Održiv proces reforme lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini zavisi od procesa depolitizacije, debirokratizacije kao i uspostave elektronske obrade podataka iz oblasti lokalne samouprave. Projekt reforme uprave u Općini Centar i uređenje ISO standarda omogućuje kvalitetnu uslugu građanima.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Marijana Meštrović odbranila magistarski rad