Mexhit Musa uspješno odbranio doktorski rad

Mexhit Musa je 17.11.2018. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku uspješno odbranio doktorski rad pod naslovom „Međunarodno pravni aspekti ekološke zaštite životne sredine“, pred komisijom koju su činili: acc. prof. dr. Suad Kurtčehajič, acc. prof. dr. Džemal Najetović te prof. dr. Zijad Hasić, te stekao akademsko zvanje doktor pravnih nauka – uža naučna oblast Međunarodno pravo.

Obzirom da postoji potreba i društveni interes za sprovođenje mjera zaštite od zagađivanja, radi zaštite zdravlja ljudi, kulturnih i materijalnih dobara, naša država je prihvatila koncept održivog razvoja kao jedan od imperativa svoje politike. U tom smislu preduzet je i preduzima se niz mjera, kako bi se koliko je moguće ublažile poslijedice višedecenijske nebrige o ovim pitanjima. Prikazani rezultati istraživanja i sagledavanja izvora zagađenja u industrijskoj zoni, mogu korisno da posluže za sagledavanje opće slike zagađenosti okoline, kao i da podstakenu na razmišljanje o aktivnostima na svim nivoima, koja mogu da doprinosu očuvanju životne sredine.

Doktorski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Mexhit Musa uspješno odbranio doktorski rad