Alma Leka odbranila magistarski rad

Alma Leka je 14.7.2018. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Posebnosti radnih odnosa zaposlenika u oblasti zdravstva sa posebnim osvrtom na preračunavanje i preraspodjelu radnog vremena“, pred komisijom u sastavu: prof. dr. Ismet Alija, prof. dr. Sead Dizdarević i prof. dr. Ferid Otajagić, te stekla akademsko zvanje magistar prava - uža naučna oblast javnopravna.

Posebnosti radnih odnosa zaposlenika u oblasti zdravstva uslovljava posebna suština poslova koje zaposlenici obavljaju. Svaki zaposlenik prije prijema u radni odnos prolazi kroz praktični dio obuke  u trajanju od 6 (šest) mjeseci, te nakon ntoga polaže stručni ispit za zvanje medicinskog radnika. Međutim, ono što je bitno istaći jeste da zdravstvene ustanove ne rade administrativno radno vrijeme. Specifično radno vrijeme su organizacione jedinice u velikim zdravstvenim centrima, tj. Kliničkom centru i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. U tim ustanovama radi se u turnusima odnosno  prisutan je rad u smjenama, ali su izjednačeni sa svim pravima sa uposlenicima koji rade administrativno radno vrijeme. 

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Alma Leka odbranila magistarski rad