Ines Ivković odbranila magistarski rad

Ines Ivković je 14.7.2018. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Kolektivno pregovaranje i radnopravni odnosi u Bosni i Hercegovini“, pred komisijom u sastavu: prof. dr. Ismet Alija, prof. dr. Sead Dizdarević i prof. dr. Nedžad Ajnadžić, te stekla akademsko zvanje magistar prava - uža naučna oblast javnopravna.

Organizacija i funkcioniranje sektora ljudskih resursa uključuje mnoge poslove i zadatke iz oblasti zasnivanja i prestanka radnog odnosa, kao i ostvarivanje pojedinačnih prava i obaveza radnika tokom rada. U tom kontekstu posebno treba istaći zadatke u vezi sa konkretizacijom i sprovođenjem uslova i postupaka: zasnivanja radnog odnosa, privlačenja i selekcije, ostvarivanja prava i obaveza zaposlenih no osnovu zaposlenja, unutrašnje pokretljivosti, napuštanja organizacije, fluktuacije itd. Prava, obaveze i odgovornosti koji se utvđuju i ostvaruju u međusobnim odnosima poslodavca i zaposlenih područje su aktivnosti menadžmenta ljudskih resursa i u velikoj meri se zasnivaju na sprovođenju određenih pravnih normi, autonomnih i iz okruženja poduzeća. U dosadašnjem razvoju oblast radnih odnosa se profilirala kao posebna aktivnost kadrovske funkcije ili jedno od njenih deset područja.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Ines Ivković odbranila magistarski rad