Čamdžić Adela odbranila magistarski rad

Adela Čamdžić je 30.5.2018. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Općina u sistemu vlasti države“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Zijad Hasić, prof. dr. Ferid Otajagić i prof. dr. Mirko Pejanović, te stekla akademsko zvanje magistar prava - uža naučna oblast javnopravna.

Lokalna samouprava, kao vlast najbliža građanima, izložena je često zahtjevima koji nisu u njenoj nadležnosti te nisu uspostavljeni oblici komuninakcije koji bi doprinijeli efikasnijem radu u korist građana. Uspostavljanjem partnerskog odnosa između općine i drugih nivoa vlasti osiguralo bi se efikasnije vršenje poslova u općini kao lokalnoj zajednici. Lokalni organi općine treba da samostalno i odgovorno upravljaju vlastitim prihodima i imovinom i da aktivno učestvuju u odlučivanju o zajedničkim prihodima i njihovoj raspodjeli sa višim nivoima vlasti.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Čamdžić Adela odbranila magistarski rad