Amira Hasanović odbranila magistarski rad

Amira Hasanović je 18.4.2018. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Pravna nesigurnost radnika XXI vijeka u odnosu na postojeće propise u Bosni i Hercegovini iz oblasti rada“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Omer Hamzić, prof. dr. Sead Dizdarević i prof. dr. Zijad Hasić, te stekla akademsko zvanje magistar prava - uža naučna oblast javnopravna.

Prava radnika XX i XXI vijeka i njihova ostvarivost u praksi, izraženo kroz komparativnu analizu legislative koja uređuje ovu oblast, te kroz analizu nivoa pravne nesigurnosti radnika u tržišnim uslovima rada i uticaj međunarodnih standarda na status radnika u Bosni i Hercegovini. Bosna i Hercegovina kao zemlja u tranziciji jos uvijek nije na pravi način odgovorila izazovima zaštite radničke snage. Njeni mehanizmi sprečavanja iskorištavanja ljudskih resursa iznimno su slabi i nisu pravi odgovor na probleme koji se javljaju. Pozicija radnika u Bosni i Hercegovini je iznimno frustrirajuća.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Amira Hasanović odbranila magistarski rad