Fatima Hadžić odbranila magistarski rad

Fatima Hadžić je 27.1.2018. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Reforma javne uprave sa posebnim osvrtom na reformu javne nabavke“, pred komisijom koju su činili: doc. dr. Meliha Frndić Imamović, prof. dr. Ferid Otajagić i doc. dr. Djelza Alija - Selamnović, te stekla akademsko zvanje magistar javne uprave.

Reforma javne uprave jedan je od šest ključnih prioriteta Europskog partnerstva, jednog od instrumenata procesa stabilizacije i pridruživanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji. Javna uprava je sposobna za usvajanje i provođenje evropskih propisa te jedan je od najvažnijih preduslova za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji. Izgradnja upravnih kapaciteta, sposobnih da usvoje i provedu 35. poglavlja legislative Europske unije - kriterij je, koji je postavljen pred sve zemlje koje žele postati članice Unije. S tim u vezi formiran je Ured koordinatora za reformu javne uprave na nivou Bosne i Hercegovine, a njegova uloga je da koordinira proces reforme javne uprave istovremeno i u istom stepenu na državnom, entitetskim nivoima i u Distriktu Brčko, a institucije na sva četiri nivoa su te koje provode tu reformu.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Fatima Hadžić odbranila magistarski rad