Amela Ramić – Neradin odbranila magistarski rad

Amela Ramić – Neradin je 21.1.2017. godine u 12:00 sati, u sali za II i III ciklus Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Pretvorba društvenog vlasništva na gradskom građevinskom zemljištu kroz legislativu u Bosni i Hercegovini“, pred komisijom koju su činili: doc. dr Senad Bajrić, doc. dr Arif Nanić i prof. dr Suad Hamzabegović, te stekla akademsko zvanje magistr prava – uža naučna oblast građanskopravna.

Pretvorba društvenog vlasništva na gradskom građevinskom zemljištu predstavlja jednu od najvažnijih radnji u savremenom prelaznom periodu u kojem se nalazi BiH, a radi uspostavljanja stabilnosti vlasničkih odnosa, uspostavljanja pravnog jedinstva nekretnine, te ukidanja vanknjižnog vlasništva. Privatno vlasništvo je važan segment u životu svakog čovjeka koje mu omogućava prostor koji ne zavisi od tuđe volje. Profiliranja i edukacije općinskih organa uprave predstavljaju bitan preduslov za uspješno prevazilaženje problema nastalih u toku promjene društvenog i pravnog sistema u BiH i za uspješan rad na pretvorbi društvenog vlasništva.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Amela Ramić – Neradin odbranila magistarski rad