Diana Kiridžija odbranila magistarski rad

Diana Kiridžija je 24.09.2016. godine u 09:00 sati, u sali za II i III ciklus Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Pravni aspekti djelovanja međunarodnih i regionalnih organizacija sa posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Mensur Kutura, prof. dr. Džemal Najetović i prof. dr. Zijad Hasić, te stekla akademsko zvanje magistar prava – uža naučna oblast međunarodnopravna.

Međunarodne i regionalne organizacije gube na značaju, čime utjecaj velikih svjetskih sila na kreiranje međunarodnih odnosa i svjetske politike sve više raste. Međunarodne i regionalne organizacije gube primat u kreiranju međunarodnih odnosa, pa samim tim i u Bosni i Hercegovini. Kao međunarodni institucionalni oblik organiziranja iste gube na značaju, a sve veći utjecaj preuzimaju velike sile, što se manifestira i na odnose u Bosni i Hercegovini. Svaka međunarodna vladina organizacija osnovana je međunarodnim ugovorom između država. Ti ugovori su u isto vrijeme i ustavni akti za odnosnu međunarodnu organizaciju.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima, te je za isti kandidatkinja Diana Kiridžija ocjenjena ocjenom vrlo dobar (9).

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Diana Kiridžija odbranila magistarski rad