Mevludin Mustafić uspješno odbranio doktorski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku

Dana 24.09.2016.godine, sa početkom u 11:00 sati, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, Mevludin Mustafić odbranio je doktorski rad pod naslovom „Doprinos međunarodne zajednice u razrješavanju društvenih konflikata na Zapadnom Balkanu, sa posebnim osvrtom na BiH„ pred Komisijom u sastavu: prof. dr. Hidajet Repovac (predsjednik Komisije), prof. dr. Suad Kurtćehajić (mentor) i prof. dr. Džemal Najetović (član). Uspješnom odbranom svog doktorskog rada, kandidat je stekao zvanje doktora pravnih nauka - uža naučna oblast Međunarodnopravna.

Ovaj doktorski rad predstavlja istinsko i svojevrsno svjedočenje o postignutom uspjehu Bosne i Hercegovine kao primateljice UN-ovih mirovnih operacije tokom ratnih sukoba i uspješnog prevazilaženja izazova iz tog razdoblja, uspostavljanjem mira, stabilnosti i zaštite ljudskih prava na cjelokupnom teritoriju BiH i doprinosu u prenosu znanja i iskustava u prepoznavanju postkonfliktnih situacija i sprečavanju mogućih sukoba u svijetu.

Uspješno je ukazano na suštinske odredice savremenih društvenih konflikata, njihovu prevenciju, spriječavanje i razrješavanje, u težnji da se podrži uspostavljanje i održavanje povoljnog bezbjednosnog ambijenta u Bosni i Hercegovini i području Zapadnog Balkana u cjelini, jačanje demokratskih institucija, stabilan politički, privredni i društveni razvoj i napredak regiona u cjelini.

 

 Autor teksta: Doc. dr. Meliha Frndić Imamović

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Mevludin Mustafić uspješno odbranio doktorski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku