Irma Isak – Gudelj odbranila magistarski rad

Irma Isak – Gudelj je 16.07.2016. godine u 11:30 sati, u sali za II i III ciklus Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Pravni deficiti sudske zaštite prava intelektualnog vlasništva u Bosni i Hercegovini“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Ismet Alija, prof. dr. Kasim Trnka i prof. dr. Ferid Otajagić, te stekla akademsko zvanje magistar prava, uža naučna oblast javnopravna.

Sudovi Bosne i Hercegovine ne pružaju adekvatan odgovor na povrede prava intelektualnog vlasništva u BiH što uzrokuje nedovoljan nivo zaštite relevantnih prava kao i doprinosi na rasprostranjenu pojavu kršenja prava intelektualnog vlasništva. Zakonodavna usklađenost domaćih propisa sa standardima međunarodnog i evropskog patentnog prava nedovoljno utiču na kvalitet rada domaćih pravosudnih organa. Način tumačenja, definicije intelektualnog vlasništva i njene zaštite od strane domaćih pravosudnih organa, utiču na kreaciju svijesti o bitnosti intelektualnog vlasništva i problema adekvatne zaštite unutar domaće industrije i pravosuđa.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima, te je za isti kandidatkinja Irma Isak – Gudelj ocjenjena ocjenom vrlo dobar (9).

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Irma Isak – Gudelj odbranila magistarski rad