Elvir Konak odbranio magistarski rad

Elvir Konak je 13.07.2016. godine u 14:30 sati, u sali za II i III ciklus Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Pravni aspekti formiranja i djelovanja vojne diplomatije u Bosni i Hercegovini“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Mensur Kustura, prof. dr. Džemal Najetović i prof. dr. Zijad Hasić, te stekao akademsko zvanje magistar prava, uža naučna oblast međunarodnopravna.

Adekvatan pravni okvir, usklađen u nacionalnom pravnom sistemu kao i sa međunarodnim propisima, koji reguliše vojno diplomatsku aktivnost države Bosne i Hercegovine, osnovni je princip  uspostavljanja i djelovanja njene vojne diplomatije. Vojno diplomatska aktivnost države Bosne i Hercegovine je veoma značajna za izgradnju, očuvanje, i unaprijeđenje njenog položaja u međunarodnim odnosima. Dopuna propisa kojim se reguliše: izbor, edukacija i obuka vojno diplomatskih predstavnika će rezultirati povećanjem stepena efikasnosti vojne diplomatije Bosne i Hercegovine.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima, te je za isti kandidat Elvir Konak ocjenjen ocjenom izvrstan (10).

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Elvir Konak odbranio magistarski rad