Mirza Dizdarević odbranio magistarski rad

Mirza Dizdarević je 07.07.2016. godine u 14:00 sati, u sali za II i III ciklus Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Posebnosti organizovanja i radni statusi zaposlenika u dioničkim društvima Bosne i Hercegovine“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Mensur Kustura, prof. dr. Namik Čolaković i prof. dr. Dževad Drino, te stekao akademsko zvanje magistar poslovnog prava.

Nivo postojećeg stanja organizacije dioničkih društava u BiH u oblasti radnih prava usaglašen je sa domaćim pravnim okvirom kao i međunarodno relevantnim dokumentima, da li postoji i u kojoj mjeri, praktična primjena zakonskih i podzakonskih odredbi, a posebno u onom dijelu koji se tiču ostvarivanja radnih prava zaposlenih, organizacije i  jasne diferencijacije odnosa na relaciji poslodavac - radnik u okviru dioničkog drustva. Status zaposlenika u evropskom dioničkom društvu i u dioničkom društvu u BiH, specijalnost propisa koji se odnose na dionička društva te zaštita radnih prava zaposlenih u dioničkom društvu su detaljno objašnjeni u radu kandidata.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima, te je za isti kandidat Mirza Dizdarević ocjenjen ocjenom izvrstan (10).

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Mirza Dizdarević odbranio magistarski rad