Amina Opanković odbranila magistarski rad

Amina Opanković je 31.05.2016. godine u 14:00 sati, u sali za II i III ciklus Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom „Reforma javne uprave s posebnim osvrtom na reformu upravnog postupka“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Mensur Kustura, prof. dr. Ferid Otajagić, prof. dr. Sead Dizdarević i prof. dr. Ismet Alija te stekla akademsko zvanje magistar prava, uža naučna oblast javnopravna.

U dosadašnjem periodu Bosna i Hercegovina, kao i ostale zemlje u tranziciji, je konstantno nastojala, mada ne u dovoljnoj mjeri, da prati trendove razvoja javne uprave i u skladu s tim djeluje na polju reforme javne uprave. Unatoč naporima u praćenju trendova i potreba vezanih za reformu javne uprave (koja predstavlja jedan od uslova ulaska Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju) i reformu upravnog postupka, Bosna i Hercegovina nije uspjela formirati javnu upravu koja bi odgovarala njenim zahtjevima, potrebama i finansijskim mogućnostima.

Usvajanjem Akcionih planova reforme javne uprave i Revidiranog akcionog plana reforme javne uprave, Bosna i Hercegovina nije uspjela u potpunosti ostvariti postavljene ciljeve reforme.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima, te je za isti kandidatkinja Amina Opanković ocjenjena ocjenom vrlo dobar (9).

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Amina Opanković odbranila magistarski rad