Hajrudin Huseinović uspješno odbranio magistarski rad

Hajrudin Huseinović je dana 21.05.2016. godine u 09:30 sati, u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranio magistarski rad pod naslovom „Izbori u Bosni i Hercegovini u periodu 1996 – 2014. godine, sa osvrtom na izbore u Kalesiji“ pred komisijom koju su činili: prof. dr Mensur Kustura, prof. dr. Zoran Jerotijević i prof. dr Sead Dizdarević, te stekao akademsko zvanje magistar prava, uža naučna oblast javnopravna.

Organizovanje izbora u BiH je značajno unaprijeđeno u periodu od 1996. godine do 2014. godine. Sadašnji izborni sistem BiH nije dovoljno demokratski niti efikasan, te zahtijeva unapređenja. Organizovanje i provođenje izbora u općini Kalesija je na visokom nivou.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima, te je za isti kandidat Hajrudin Huseinović ocjenjen ocjenom vrlo dobar (9).

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Hajrudin Huseinović uspješno odbranio magistarski rad