Uspješna odbrana magistarskog rada Amine Hajdarević

Dana 09.03.2016. godine, sa početkom u 15:00, u sali za II i III ciklus Pravnog Fakulteta Univerziteta u Travniku, Amina Hajdarević je odbranila magistarski rad pod naslovom Posebnost radnopravnih statusa zaposlenika u oblasti graničnih i policijskih službi Bosne i Hercegovine. Stekla je akademsko zvanje magistar prava, uža naučna oblast javnopravana pred komisijom koju su činili: prof. dr Hana Korać, prof. dr Ferid Otajagić, i prof. dr Sead Dizdarević.

Uvodna razmatranja magistarskog rada su se odnosila na prezentovanje metodološkog okvira istraživanja, problema, ciljeva, opće hipoteze i pomoćnih hipoteza, metoda i tehnika koje su korištene u toku istraživanja, te očekivanih rezultata rada. U toku svoga izlaganja, kandidatkinja je prisutne upoznala i sa nivoom specifičnosti zasnivanja radnih odnosa zaposlenika u graničnim i policijskim službama, zatim o  propisanim lex specialis zakonima za te oblasti u odnosu na uobičajni način zasnivanja radnih odnosa, te o specifičnosti usklađenoj sa standardima razvijenih EU zemalja.

Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko-teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima, te je na osnovu istoga kandidatkinja Amina Hajdarević ocjenjena sa ocjenom vrlo dobar (9).

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Uspješna odbrana magistarskog rada Amine Hajdarević