Emir Dudo uspješno odbranio doktorski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku

Dana 06.02.2016. godine, sa početkom u 13:30 sati, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, Emir Dudo odbranio je doktorski rad pod naslovom „Krivičnopravni aspekt korupcije u BiH“. 

Komisiju su činili: prof. dr Hana Korać (predsjednik Komisije), prof. dr Hasan Balić (mentor) i prof. dr Nedžad Korajlić (član). Imenovani kandidat je stekao zvanje doktora pravnih prava - uža naučna oblast Krivičnopravna.

Kandidat je kroz rad ponudio potrebna rješenja u pogledu adeklvatnog prevazilaženja problematike iz oblasti krivičnog prava za koruptivna krivična djela u Bosni i Hercegovini. Da bi se rasvijetlio problem korupcije sa kojim je suočena Bosna i Hercegovina u kontekstu evropskih integracija, naglašena je kontinuirana potreba istraživanja ove složene društveno-negativne pojave koja sukcesivno razara društvo i državu. S tim u vezi, posebna pažnja bila je usmjerena na efikasno djelovanje agencija za provođenje zakona, čija je zakonska nadležnost neposredno usmjerena na istraživanje, otkrivanje i procesuiranje koruptivnih krivičnih djela u kontekstu Krivičnog zakona i Zakona o krivičnom postupku BiH.

Prema riječima Komisije, kandidat je obradio aktuelnu i interesantnu temu, a rezultati ovog rada koji obiluje mnoštvom statističkih podataka prikupljenih tokom istraživanja, će se moći koristiti u daljnjem proučavanju problema korupcije i koruptivnih krivičnih djela u Bosni i Hercegovini.

 Autor teksta: doc. dr Meliha Frndić Imamović

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Emir Dudo uspješno odbranio doktorski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku