Kandidatkinja Belma Redžović uspješno odbranila završni rad

Dana 17.10.2015. godine, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, Belma  Redžović je uspješno odbranila završni rad pod naslovom „Imovinski delikti maloljetnih lica – osvrt na područje opštine Pljevlja u periodu od 2010. do 2013. godine“.  Komisija za odbranu  završnog rada bila je u sastavu: prof. dr Osman Jašarević (predsjednik), prof. dr Hana Korać (mentor) i doc. dr Gordana Mršić (član), dok je viši asistent Ena Kazić bila zapisničar.  

U svom uvodnom izlaganju, kandidat se osvrnuo na značaj svoje teme istraživanja, a potom na metodološku strukturu svog rada, pri čemu je definisan  metod, cilj, glavna i pomoćne hipoteze. Nakon toga, definisan je pojam maloljetničke delinkvencije, ukazano je na međunarodne dokumente koji regulišu ovu problematiku, te na rad policije u predmetima imovinskih delikata koji su počinjeni od strane maloljetnika. Kandidat se osvrnuo i na krivične sankcije i alternativne mjere koje mogu biti izrečene maloljetnicima u sukobu sa zakonom. U istraživačkom dijelu rada, kandidak je prikazao kretanje ove vrste krivičnih djela za period 2010-2013. godina, na području opštine Pljevlja. Na kraju, zaključio je da izuzetno značajnu ulogu u prevenciji ove vrste kriminaliteta treba da ima šira društvena zajednica.

Nakon izlaganja rada, Komisija je kandidatu postavila pitanja. Nakon što je odgovorio na postavljena pitanja komisije, ista se povukla na vijećanje. Komisija je jednoglasno ocijenila kandidata ocjenom 9 (vrlo dobar), te je kandidat dobio zvanje magistra pravnih nauka na Užoj naučnoj oblasti krivičnopravnoj.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Kandidatkinja Belma Redžović uspješno odbranila završni rad