Dino Mimić uspješno odbranio završni rad pod naslovom „Kriminološka obilježja nasilničkog kriminaliteta“.

Dana 04.07.2015. godine, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, Dino Mimić je uspješno odbranio završni rad pod naslovom „Kriminološka obilježja nasilničkog kriminaliteta“.  Komisija za odbranu  završnog rada bila je u sastavu: prof. dr Osman Jašarević (predsjednik), prof. dr Hana Korać (mentor) i doc. dr Gordana Mršić (član), dok je viši asistent Ena Kazić bila zapisničar.  

U svom uvodnom izlaganju, kandidat je definisao metod, cilj i glavnu hipotezu svog naučno-istraživačkog rada. Istakao je definiciju nasilničkog ponašanja, na njegovu pravnu regulaciju u pozitivnom  krivičnom zakonodavstvu Bosne i Hercegovine, a zatim je ukazao na komparativna rješenja sadržana u krivičnom zakonodavstvu Republike Srbije. Nakon što je izložio statističke podatke koji se odnose na zastupljenost nasilničkog ponašanja u BiH, kandidat je konstatovao da je potvrdio svoju hipotezu – da postojeće mjere nisu adekvatne za prevenciju nasilničkog ponašanja.

Komisija je zaključila da je kandidat na vrlo jezgrovit i iscrpan način iznio datu temu. Nakon što je odgovorio na postavljena pitanja komisije, komisija se povukla na vijećanje. Ona je jednoglasno ocijenila kandidata ocjenom 10 (izvrstan), te je kandidat Dino Mimić dobio zvanje magistra pravnih nauka na užoj naučnoj oblasti krivičnopravnoj.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Dino Mimić uspješno odbranio završni rad pod naslovom „Kriminološka obilježja nasilničkog kriminaliteta“.