Selma Zećo odbranila magistarski rad

Selma Zećo je 28.12.2023. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom Načelo povjerenja u zemljišne knjige i njegov značaj u postupku izvršenja na nekretninama“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Izet Laličić, prof. dr. Haris Hasić i doc. dr. Esad Hrvačić te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast građanskopravna.

Zemljišne knjige su javne knjige u koje se upisuju podaci o pravnom stanju nekretnina mjerodavnom za pravni promet. U zemljišne se knjige upisuju nekretnine, stvarna prava na nekretninama i neka obvezna prava na nekretninama te određeni odnosi važni za pravni promet nekretnina. U zemljišne knjige se s određenim pravnim učincima za publiciranje, zaštitu, ostvarivanje, stjecanje, promjenu i prestanak stvarnih prava na nekretninama, te za zaštitu povjerenja, upisuju prava na nekretninama koje mogu biti u pravnom prometu.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Selma Zećo odbranila magistarski rad