Samra Palo odbranila magistarski rad

Samra Palo je 19.12.2023. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom Upravljanje intelektualnim kapitalom u funkciji razvoja preduzeća“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Haris Hasić, prof. dr. Faruk Jašarević i prof. dr. Meliha Frndić Imamović te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast ekonomskopravna.

Intelektualni kapital može se mjeriti kako bi se pomoglo u procijeni spajanja i pripajanje s drugim organizacijama, pomaže vanjskim dionicima u uvid što tačno preduzeće posjeduje. Upravljanje zasnovano na stvaranju vrijednosti prvenstveno podrazumijeva stvaranje vrijednosti za vlasnike preduzeća, ali i druge zainteresovane strane kao što su zaposleni, država, poslovni partneri, banke i sl. Tri osnovna pojma vrijednosti odnose se na: vrijednost proizvoda, vrijednost preduzeća, te dodanu ili novostvorenu vrijednost.  Vrijednost proizvoda je percepcija potrošača o odnosu korisnosti proizvoda i cijene proizvoda. Što je omjer korisnosti i cijene veći, veća je i vrijednost proizvoda.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima. 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Samra Palo odbranila magistarski rad