Nermina Ajdar odbranila magistarski rad

Nermina Ajdar je 14.11.2023. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom Koncesiono pravo i javno partnerstvo“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Sead Dizdarević, doc. dr. Esad Hrvačić i prof. dr. Meliha Frndić Imamović te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast javnopravno.

Glavni motiv javno - privatnog partnerstva je ostvarivanje dodatne vrijednosti, za obe strane u partnerskom odnosu. Za javnog partnera, to se postiže smanjenjem javnih rashoda, većim kvalitetom javnih usluga, mogućnošću da se za kraće vreme, pruži veći broj javnih usluga, prevazilaženjem dužničkih restrikcija. Za privatnog partnera, to znači, ostvarenje  planirane stope dobiti, umanjenje troškova podinvestiranja i smanjenje poslovnog rizika. Krajnji cilj javno - privatnog partnerstva je pružanje kvalitetnijih, efektivnijih i efikasnijih javnih usluga, a to dovodi do povećanja prosperiteta stanovništva.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Nermina Ajdar odbranila magistarski rad