Nermina Kulenović odbranila magistarski rad

Nermina Kulenović je 28.9.2023. godine u sali za II i III ciklus studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku uspješno odbranila magistarski rad pod naslovom Korupcija u Bosni i Hercegovini, mit ili stvarnost“, pred komisijom koju su činili: prof. dr. Nedžad Korajlić, prof. dr. Hana Korać i prof. dr. Vjekoslav Vuković te stekla akademsko zvanje magistar prava uža naučna oblast krivičnopravna.

Ukoliko postojeći pozitivni zakonski propisi u Bosni i Hercegovini ne daju adekvatan odgovor na sigurnosnu prijetnju koju donosi korupcija, utoliko je potrebno provesti kompleksnu i ozbiljnu intervenciju, primarno na poboljšanju zakonskih propisa i nadležnih profesionalnih službi, s ciljem osiguranja sigurnosti u Bosni i Hercegovini, i pružanja adekvatnog odgovora na ugrožavanje vitalnih bezbjednosnih i nacionalnih interesa, podrivanje državnih institucije, te olakšavanja i ubrzanja procesa demokratske tranzicije i evropskih integracija.

Magistarski rad predstavlja originalan i samostalan rad te izaziva pažnju i primjerene pohvale svojom sistematskom i uređenom razradom predmetne materije, obimom i temeljitošću tematske analize. Rad predstavlja originalnu istraživačku i analitičko - teorijsku cjelinu koja je rezultirala odgovarajućim zaključcima.

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Odbrane radova i disertacija Nermina Kulenović odbranila magistarski rad